• Saturday     20 April 2019  

    Information for Success and Development

    Be Our Friends

    Important Updates From Around The World

    Sadom Kaewkanjana with Bangabandhu Cup Golf Open Trophy

    Important Updates From Around The World

    Planet desk | 07 April 2019 | 11:04 pm

    1. Which southeast Asian country has recently introduced harsh new sharia laws?
    Ans : Brunei. The laws have come into force fully from 3 April this year. Under the laws, rape, gay relation, adultery and robbery carry death penalties among other stricter punishment.
    2. What US Award has Bangladeshi internationally known photographer, writer and human rights activist Shahidul Alam recently received?
    Ans : Infinity Award.
    3. Which Asian country has recently launched the largest super fast 5G mobile internet service?
    Ans : South Korea. This mobile data technology is launched on 5 April. China, Japan, USA and UK are among other nations developing this technology.
    4. Who have won Bangabandhu Gold Cup Primary School Football Tournament this year?
    Ans : Haripur Govt Primary School
    5. Who have won Bangamata Gold Cup trophy this year?
    Ans : Panchrukhi Primany School.
    6. Who has won this year’s Bangabandhu Cup Golf Open held recently in Dhaka?
    Ans : Thai golfer Sadom Kaewkanjana.
    7. Who has been appointed as new World Bank president?
    Ans : David Malpass.
    8. What’s the theme of this year’s World Health Day observed on 7th April?
    Ans : Universal Health Coverage.

    Comments

    comments

  • Archive

    Sat Sun Mon Tue Wed Thu Fri
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930  
    16 most beautiful words in English
    16 most beautiful words in English