• Saturday     28 March 2020  

    Information for Success and Development

    Be Our Friends

    Update about Important Happenings From Across the World

    First woman president of Greece, Katerina Sakellaropoulou. Pic : collected

    Update about Important Happenings From Across the World

    Planet Desk | 14 March 2020 | 12:43 am

    1. Who is Malaysia’s new Prime Minister?
    Ans : Tan sri Muhyiddin Yassin, 8th PM of the country.

    2. Who is Malaysia’s new Foreign Minister?
    Ans : Datuk Seri Hishammuddin Hussein

    3. What about the size of Malaysia’s new Cabinet?
    Ans : 68 members cabinet including PM.

    4. Bangladesh government has recently given a green light for developing a new sea port with an estimated cost of Tk 17,777 crore. Where will the port be built?
    Ans : Matarbari in Cox’s Bazar. The port is expected to be completed by the year 2026 Matarbari port will be Bangladesh’s fourth sea port.

    You May Like The Below Item Also : 

    20% Students Worldwide Out of School Due to Coronavirus

    5. Who is the new captain of Bangladesh National Cricket Team’s ODI format?
    Ans : Tamim Iqbal.

    6. What phrase has been declared by Bangladesh High Court as the country’s national slogan?
    Ans : Joy Bangla. The court passed a directive on March 10, 2020 to this regard.

    7. When was Bangladesh’s first expressway inaugurated?
    Ans : March 12, 2020. The length of the expressway called Dhaka-Bhanga is 55 km.

    8. Who has won this year’s ICC T20 Women’s World Cup held in Australia?
    Ans : Australia. This is the fifth time the country won the trophy. This year’s event was the 7th.

    9. Greece has sworn in a woman as its President for the first time in its history? What’s her name?

    Ans : Katerina Sakellaropoulou, a 63 year old senior judge.

  • Archive

    Sat Sun Mon Tue Wed Thu Fri
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
    16 most beautiful words in English
    16 most beautiful words in English