University Admission Test Preparation : Global Updates

Japanese Naomi Osaka Won Australian Open 2021 Women's Singles Title

6

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

In order to help you prepare for university admission test and get expected results, today we have put up some recent information on various happenings around the world.

1. Who is new chief of the World Trade Organization (WTO)?
Ans : Ngozi Okonjo-Iweala (66, Nigeria). She has become first woman and first African Director General of the agency’s 25 years history. Ngozi is seventh Director-General of the agency now.

2. Who is Bangladesh’s new Ambassador to Oman?
Ans : Mizanur Rahman.

3. Who is New Prime Minister of Italy?
Ans : Mario Draghi (73).

4. Who is new prosecutor of the International Criminal Court (ICC)?
Ans : British Human Rights Lawyer Karim Khan.

5. What’s the name of Bollywood actor Priyanka Chopra’s memoir?
Ans : ‘Unfinished’. It’s been released on February 9, 2021.

Priyanka Chopra's Memoir 'Unfinished'
‘Unfinished’, Biography of Bollywood Actor Priyanka Chopra. Image : collected

6. Who is current Treasury Secretary of the USA?
Ans : Janet Yellen (74). She is the first female to hold this position in the history of the USA.

7. Who is new Secretary of State of the USA?
Ans : Antony J. Blinken. He is the 71st Secretary of State.

8. Who has won Australian Open 2021 Women’s Singles Title?
Ans : Japanese Naomi Osaka (23). This is her second Australian Open title. Overall she has won four Grand Slam titles now.

9. What’s the name of the Australian Open Championship Trophy?
Ans : Daphne Akhurst Memorial Cup trophy.

10. Who has won Australian Open 2021 Men’s Singles Title?
Ans : Novak Djokovic (Serbia). This is his record 9th Australian Open Trophy with 18th Major in total.

Final note : There are several questions on recent global events in each type of university admission test. So for an expected outcome from university admission exams, having in-depth knowledge on global happenings will surely keep you ahead. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comments are closed.